صادق زیباکلام

صادق زیباکلام استاد علوم سیاسی دانشگاه تهران، تاریخ‌دان، جامعه شناس ایرانی است که آثار متعددی را در حوزه جامعه شناسی تاریخی ایران منتشر کرده است. زیباکلام در سال 1374 با انتشار کتاب «ما چگونه ما شدیم» در ایران شناخته شد. او در این اثر شاخص به دنبال ارائه پاسخی برای این سوال است که چگونه فرآیند توسعه در ایران در ادوار مختلف شکست خورده است. می توان اذعان کرد که این سوال از دوره مشروطه ذهن تمام روشنفکران و سیاستمداران ایرانی را به خود مشغول کرده است و هر کس پاسخی از ضعف داخلی تا دخالت خارجی را در این زمینه ارائه داده است.

زیباکلام که از منظری انتقادی به جامعه ایرانی می‌نگرد این چرایی را در جامعه ایرانی جستجو می‌کند. او معتقد است که حتی دخالت خارجی معلول ضعف داخلی جامعه ایرانی بوده است.

صادق زیباکلام در سال 1395 با انتشار کتاب «غرب چگونه غرب شد» در تلاش بود تا نشان دهد چگونه غرب توانست از ساختارهای سنتی خود فاصله گرفته و تمدن غربی را شکل دهد. ناگفته پیداست که او در این اثر نیز در تلاش است تا نشان دهد چه ویژگی‌هایی در جوامع غربی که جوامع شرقی فاقد آن بودند مسیر توسعه را برای کشورهای غربی باز کرد.

کتاب «یادداشت‌هایی از انقلاب» مجموعه ای از مقالات، سخنرانی و مصاحبه در موضوع انقلاب اسلامی ایران در سالهای بعد از دوم خرداد 76 می‌باشد. زیرا به نظر می‌رسد جدای از بی‌علاقگی، بی‌اعتقادی و احساس عدم تمایل نسبت به انقلاب اسلامی، نسل‌های بعد از انقلاب اساساً یک تعریف ابتدایی و شناخت اولیه‌ای هم نسبت به آن ندارند.

از دیگر آثار او می‌توان به «رأی ملت: وزارت کشور و شورای نگهبان در انتخابات مجلس ششم» ، «تهران و بحران محیط زیست» ، «سنت و مدرنیته« و «پنج گفتار در باب حکومت» اشاره کرد که همگی از نشر روزنه منتشر شده‌ و در اختیار علاقه‌مندان قرار داده است.

Showing all 26 results